CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 30 July 2011

MY HEART JUZ FOR YOU!!


Aerosmith - I Don't Wanna Miss A Thing (Armageddon)




DON'T WANNA MISS A THING!!

~~TEMU-PISAH-PRICELESS~~

      Salam sayang pada semua...but first 2 my one n only person yg nakal sgt...hehe my dearest love syaheeda idayu.. dah lama kan x mengupdate blog...??al-maklum la..tgh bz....bkn suka suki,tp ada duty yg wajib...huhuh balik pada cite pasal topik kat ats nun..abg dpt gak jmp dgn si dia yg ssh sgt nak jmp..haha seronok yg xterhingga...-2,2 pon seronok.hahaha its start when on that Saturday, abg keje saparuh hr,n syg pulak ada kat K.L on that time,so,masing2 planning on a quick date...hahah so thrill n xciting giler....but by mistake,masa nk pergi K.L, kami xingat langsung on that very day ada football match btween  Malaysia vs Liverpool....so mmg agak crowded giler otw  ke KL central...ups,lupa nak mention, g K.L by train,so from first station, to next station,org makin penuh dlm gerabak!! juz imagine la,on that day,our ktm dah mcm ktm kat negara India tau....kalo laki,rapat bahu ke bahu,dada ke dada, buntot ke buntot,mmg sesak nafas....pastu ada plak sorg bro ni,bwk adik laki dia,dlm himpit2 2,abg nmpk adik dia mcm sesak nafas..ye la,bdk kecik...so,ce bayangkan la bertapa power nye our ktm train masa ada game besar??hemmmm 

     But!!abg pya destination xsmp lg...utk jmp syg....mcm cite dongeng mat saleh,putera raja kalo nk jmp puteri dia mcm2 cobaan melanda...hahahha merepek jap.. so,in  my situation, so-so jgk la mcm prince 2...hahaha syg plak on the other side,syg kne berdepan wif ur parents n brother...kene berhempas pulas nak yakin kn they all nak kua jmp kwn syg...kak ct..dipendekkan cite, abg smp kat K.L central n lepak kat chicken rice shop,sementara tggu syg smp..after syg smp n lepak jap kat dpn KFC....abg g jemput syg....TERKEJUZT abg..hahah comey giler..hahhahahaha akhrnya dapat jugak ketemu...Alhamdulilah....agenda utk hari 2,juz jalan n tatap wajah masing2 yg lama xjmp!!! we both n 2 lg kwn mkn dulu kat chicken rice shop.. pastu g KLCC...ct nk jmp member dia kat sana...so,we juz follow...smp sana,jln separate...g solat dulu...n lepak kat tasik area starbuck..syg malu3 risau ada pok sdara n mok sdara jln kt KLCC,so syg pkai sunglass abg pya...hahah so cute..rindu sgt masa tu...n then kita jln g Masjid Jamek, cari baju utk hadiah bg kat abah...baju agak fit n nmpk muda..heheh but the moment together with you,is the moment i treasure!! 4ever n ever!! every i closed eyed, i wont fall asleep coz i mizz u babe... and i dont wanna miz a thing!! coz i mizz u babe...hehe7... bia memory ini sentiasa segar di ingatan n dlm denulisan kata blog nie k syg...

      Kenangan cincin tunang kita dlm perjalanan ke ikatan suci atas landasan agama Islam...insyAllah!! kita berdua berjuang ats agamaNYA!!amin ya Rabal alamin...n then,saat abg hantar syg pulang ke bukit jalil...mmg saat yg mengaharukan...hemmmm insyAllah...kita kan keluar bersama lagi dengan izin Allah...insyAllah...thanks 4 evrthing babe.... love u so much syg.... XOXOXO!!

Monday, 9 May 2011

~~SENYUMAN MU BUAT HATI KU DEBOR SEKALI~~


TO:- .::CIK IDA::.,

SENYUMAN MU MENAWAN HATI KU...WEK!!!HEHEHE

wif <3
.::cik abe cuib::.

Sunday, 8 May 2011

~~~WILL YOU MARRY ME??~~~=P

to:- .::cik ida::.



our song!!lalala thanx honey...luv u~~


wif luv~~
.::cik abe cuib::.

Tuesday, 3 May 2011

~~~EVERY TIME~~~

Every time I see in your eyes, makes me wonder the moment to be with you,

Every time I see in your eyes, makes me feel you always be by my side,

Every time I see in your eyes, makes me feel the warm from your hand,

Every time I see in your eyes, makes me wanna be by your side,

Every time I see in your eyes, makes me want to hold you tight,

Every time I see in your eyes, makes my heart can’t stop beating,

Every time I see in your eyes, makes my soul shaking,

Every time I see in your eyes, makes my mind going crazy about you,

Every time I see in your eyes, makes my lips wanna touch yours,

wif luv <3
::abe cuib::

Saturday, 30 April 2011

::1st month anniversary::

Today is our 1st month anniversary…'30 april 2011'
Sepanjang sebulan perhubungan kite, Alhamdulillah everythings ok. Ida sgt syg abg…
Even arini kte xdpt celebrate same2…but,ida b’syukur abg still ingt arini.
Abg teman ida semalam, borak2 n tlng ida buat keje da ckp buat ida,mggembirakan ida.
Ida phm,abg bz arini coz today is ur fren’s wedding. Congrate 2 ur fren.
thanx jgak kt abg...even abg bz,p still ad mse tuk ida,bls msg ida n kol ida...time kasih yer.
Urm… walau pepun jarak y mmisahkan kte,but InsyaAllah ati kte ttp b’same.

I miss u so much…


 with <3
::cik ida::


Friday, 29 April 2011

JUST SAYING...

  TIKA KU KEALPAAN,

 KAU BISIKKAN BICARA KEINSAFAN,

 KAU BERI KEKUATAN,

TIKA AKU DIUJI DENGAN DUGAAN?

SAAT KU KEHILANGAN KEYAKINAN,

 KAU NYALAKAN HARAPAN SAAT KU MERAGUKAN
 KEAMPUNAN TUHAN ,

KAU KATAKAN RAHMAT-NYA MENGATASI SEGALA~~~

Tuesday, 26 April 2011

~~~PRESENT~~~

-          It’s been awhile actually….nk tggu dari cik ida wish on the day, 24th march 2011, tp….xsmp2 pun wish dr kekasih hatiku…rupa2nya,ada udang sebalik mee !!! gerrrrrrr aum nya!!!! Hhahaha dia, cik ida dgn sengelengnya wish on the last day dlm bulan march, 31/3/2011, cik ida bilang nak jadi orang terakhir wish abg pada bulan kelahiran abg…hemmm,pelik  jarang di buat org…wat diri ni ternanti2, tp still brbaloi..hahahah abg balik ke kg mse 2, n sempat gak celebrate dgn family walau maryam xda mse 2…sori sis.. balik semula cite pasal aku dan dia, saya dan awak, kita dan kamu…huhuhu mmg best n seronok cik ida kat abg,xtau knp, mcm syok sendiri pon ada, tp kne gak act macho..hahha after that, smp tati walau pulang ke halaman utk sementara.. abg tringat n rasa2 ada gak dgn muka yg xmalu kat cik, abg ckp nak hadiah tp dlm nada brgurau, xserius pon coz xnak x-pax anything..kalo ikut nafsu, mmg pon nak hadiah,tp relevan pada akal n hati, xperlu la kan?lg2 umo kita maikn meningkat ni..hahha sweet 24…hahah sweet ke? Ble la kan3?? On the 7th april, cik ida jmp n dating dgn abg kat café mcm biasa, tp ptg tu, x x-pack papepun, xsngka cik ida mempresent kan abg hadiah!! Sebuah cap wrne putih puma dgn bernombor 24!!! So sweet dia ngusik!!hahah mmg rse nk gelak pd mulanya!! Serius, ntah knp, coz ikutkn nk tnya “why 24??” Tp bila fikir kn balik , number pada cap tu lah yg wat hati terusik n trsenyum sorg2…dlm hati abg piker kn, “pandai nya si jantung hati ku mngusik hati gagah ni”….hahha cik ida ada hantar msg ckp or brbunyi gini—‘ur style.dyu xtau nak xplain mcm mne, sbb mksd dyu style bkn sje refer pd penampilan,tp cre abg 2 sndri. Dyu ske cre abg ckp, cre abg lyan dyu, n yg pntng keikhlasan abg dyu ske. Mayb abg tragak2 mse mula2 nk pilih dyu kn? But kejujuran, keikhlasan n ksh syg abg dpt lawan semua 2. Dats reason buat dyu yakin agn abg. N dyu respect abg sbg seorg lelaki dwasa, matang.dyu ske, ske sgt. N dyu ske sgt tgk abg pkai topi,xtau nape…lpe nak gtau, bju smlm encem, it’s nice darling, look so charming……” hahahah pjg x cik ida wat karangan dlm msg?hahha b4 I foget, on the 7th april, she admit 4 the first time that she LOVE  me!! Alhamdulilah…praise 2 Allah…at last… thanks sayang….


::thanks sayang::

Friday, 22 April 2011

~~~CONFESSION~~~

-Lepas dari hari 2 abg “membantu” syg installkan programming…on that week, rase nak balik tgk family, n cik ida pon dgr cerita dia nak balik tgk family…..so….mayb ok,tp~~dlm hati xla pon..hahah bcoz I think this is the time for me to confess to her…..n admit that I already falling in love wif u..serius giler….hemmm start when kita dua xputuus2 “bertasbih”..emmm, mksd abg, brmsg smp xda kesudahan… cik ida pernah bg tau kat abg yg time tgh hepi msg time dgn abg, cik ida xhbs2 senyum sorg,kalo area ganu ckp, snyum sokmo.. sebut tentang bahasa n dialek ni, abg still trkejut mcm mne cik ida able terima abg yg jauh beza umo nya, lain dialek nya….kata org, bercinta bkn pada rupa, tp dari hati turun ke hati…cewah…jiwangzzz jap..hahha ops, sambung balik cite kat bas td,so masing otw back home..masing2 rindukan halaman umah…but hati masing2 tgh berbunga-bunga kot..haha so, kandugan ceritanya adalah,since abg rapat dgn ida, abg TER ada perasan kat ida….cik ida wat TER ada perasaan sayang kat cik abe…hahahah at last!!! I admit it!!!! 31st March 2011, the day I admit to her and that day I told my mom and my siblings bout her….dia yg mmbuat hatiku berasa tenang, dia juga yg mmbuat hatiku tertawa, dia juga membuat hatiku menginginkan nya….xkan ku biarkan dia pergi menjauh dr hidupku, kerna hati ku ini telah ada dlm hatinya…terima kasih ku ucapkan padamu syaheeda idayu, moga kasih cinta antara kita di berkati dan di rahmati oleh Allah selalu..  at the first place, mmg agak sukar nak menambat hati dia, kerna hati cik ida pada family dia agak kental, al-maklum  la, anak bongsu and also the 1 only gurl in her family…. Cik ida  pernah oyak kat abg yg dia cabar abg try la jge anak bongsu kalo tere sgt…hahhaha anak sulong jge anak bongsu…amacam?? Kalo ada yg membaca ni, apa pandangan you all???  Ble xble??? No problem kan kalo dah sayang.. sbnrnya abg dapat rasa yg cik ida pon dah menaruh hati kat abg…hehehhe kot…hahha but anyway, lega rasanya hati ni jumpa seseorg yg dapat tenang kn jiwa ini…lg pon,dia agak mnje jugak…..huhuh dpt gak apa yg d hajatkn…. I said it again, I confess to her, and its feel wonderful!!!!hahahahaha….^^, thanks sayang….

Wednesday, 20 April 2011

....THANKS C++ PROGRAMING....

- Belum beberapa minggu kemudian,lps kem BTN 2, c.t oyak kat abg yg cik ida nak mintak tolong install kn coputer programming kat laptop dia,so, 4 me, abg kata ok je kat c.t, tp masa tu mmg ikhlas nk tolong cik ida, so mintak la kat c.t number fon cik ida. Mula2 xda la org ckp hati ni exited sgt, but later on,heheheh rasa mcm best plak…but still akal fikir nk tolong cik ida dengan ikhlas…
- Around 5 p.m. kot abg turun ke café n jumpa cik ida,masa tu ingt kn c.t nk join sekali,tgk2…huhuhu cik ida je,bukan main seronok hati ni,tp ingt!!! Must act cool..hahaha kalo x…..kantoi la… n there was the moment when our eyes…..ermmm hahah paham2 la…tp cik ida xprasan kot…but anyway abg install kn jugak….si dia xbyk brkata2…tp mula2 je la..hahha and then,bila start abg start temuramah empunya latop acer_laboghini baru la dia bukak mulut…nak ckp dia sombong,tp sbnrnya dia baik,cute n pandai bergurau..so sweet…agagaga.. lps install,kitorg sembang2…tp xsedar masa cpt je brlalu…tp rse mcm 15 min je….may btl la org dulu ckp,masa mmg jeles dgn kite..hahahah U KNOW WAT??!!?? I had lovely evening wif u dear…..^^,.. 

Tuesday, 19 April 2011

~~~SECOND CONTACT~~~


16-19 march 2011
-Selang berapa bulan jugak la xbersembang n juz rapat dgn tegur mnegur masa selisih, nak di jadikan cerita,abg n ida di temukan semula dalam satu kem..asalnya kem ni kem KPO.-kem kempimpinan,tapi last2 dpt tau yg kami g ni kem ni BTN,Belia Tata Negara…selama 4 hari n 3 malam kami g kem ni,juz 4 da last day, nk balik dr tapak perkemahan pulang ke ‘kem’ asrama tempat mula2 sampai dgn bas tatiuc, start dari situ 2 kitaorg baru nk sembang2….~19march2011

-BUT!!abg in da first place mesti la try 2 act cool..hahaha bukan apa,takut nanti ada org cakap perasan pulak mamat ni..huhuhu kalo ikut kan hati mmg nk sembang di si bunga comey 2…hehe cik ida,tp eksen pya pasal n nak act cool..so xda la sembang…ingt,that was in the first place. Lucky me,nasib baik la cik ida dtg kat abg kot n tegur abg…~~~ heheh it were the best moment actually 4 me n mayb 4 us..hahaha going back to base camp n bersembang…walau xhape2 gak kita 2 sembang,but still, seronok,tenang,x serabut and semua yg indah xterluah n terucap dari jari jemari yg nak menaip nie.. Even though in the 1st place abg dah tau cik ida were adik/abg, tp ntah la,there were something that my heart says YES!! Hahaha dan beban masa angkat beg saat 2 tetiba je hilang..dia, cik ida yg masa n saat ketika 2 nampak so sweet n matured, rasa hati nie mengatakan yg abg dah lebih dari 5 tahun kenal dgn cik ida…. Segan pada mulanya memang la ada r,al-maklum la, abg kn jenis penyegaan org nya..hahahah dengan perkataan “BUT” abg memang terasa amat bahagia and tenang…..^^ thanks sayang…~~~to be continue.hehehe


….FIRST CONTACT…..

14-16 oktober 2010-
-Assalamualaikum w.b.t…pembuka bicara..emmm..terkenang pada pertemuan mula-mula perkenalan kita dulu….juz bermula kenal masa g kem sama2 masa kat JPAM, Jabatan Pertahanan Awam Malaysia kat Kuala Terengganu. Ingat pada masa tue juz g 4 enjoy,but in the same time ia meruakan satu perkenalan baru dgn si dia…..syaheeda idayu..^^..

-Masa mula2 kenal juz kenalan as adik n abg…ye la kan,masa tue,xda la org panggil galok mana sgt..hehehe serius,juz kenal…dia yg merupakan pangkat adik, yg bg abg pada masa 2,cik ida br nak knal dunia luar bagaimana…seronok jugak la kenal2 gitu,maklum la naluri kan3?hehehe





Sunday, 17 April 2011

WAKA~WAKA HUHUHUHUHU

~L...O...V...E~



Love is an emotion of strong affection and personal attachment. In philosophical context, love is a virtue representing all of human kindness,compassion, and affection.  Love may also be described as actions towards others (or oneself) based on compassion. Or as actions towards others based on affection.
In English, the word love can refer to a variety of different feelings, states, and attitudes, ranging from generic pleasure ("I loved that meal") to intenseinterpersonal attraction ("I love my partner"). "Love" can also refer specifically to the passionate desire and intimacy of romantic love, to the sexual love of eros (cf. Greek words for love), to the emotional closeness of familial love, or to the platonic love that defines friendship, to the profound oneness or devotion of religious love. This diversity of uses and meanings, combined with the complexity of the feelings involved, makes love unusually difficult to consistently define, even compared to other emotional states.
Love in its various forms acts as a major facilitator of interpersonal relationships and, owing to its central psychological importance, is one of the most common themes in the creative arts.

::our love will never end::

Abang, I LOVE YOU